Tęsiantis karui Ukrainoje, Lietuvos verslo konfederacija, subūrusi vieną didžiausių verslo bendruomenių šalyje, jungiasi prie tarptautinės iniciatyvos #MYSANCTIONS ir kviečia šalyje veikiančius verslus įvesti savo sankcijas Rusijos režimui. LVK atstovai pabrėžia, jog greta finansinės ar kitos materialinės paramos, kurią šalies verslai aktyviai teikia nuo karo Ukrainoje pradžios, svarbu imtis, kad ir nedidelių, tačiau galinčių tapti reikšmingais veiksmų, siekiant boikotuoti Rusiją ir jos išteklius.

„Nors Rusijai užpuolus Ukrainą per keturis mėnesius šalyje veikiančios verslo organizacijos parodė išskirtinį susitelkimą, privalome ir toliau visomis išgalėmis prisidėti, kad karas Ukrainoje baigtųsi. Be paramos finansais, paslaugomis, savanoryste ir kt., kviečiame visus šalyje veikiančius verslus įvesti jiems priimtinas sankcijas Rusijos režimui, stengiantis išvengti iš Rusijos tiekiamų išteklių panaudojimo“, – sako Andrius Romanovskis, Lietuvos verslo konfederacijos(LVK) prezidentas.

LVK Prezidento teigimu, atsižvelgiant į veiklos pobūdį ir galimybes, verslai kviečiami peržiūrėti savo verslo procesus, išgryninti ir įsivesti sankcijas, kurias galėtų įgyvendinti savo veikloje, pavyzdžiui, sumažinti ryškų pastatų apšvietimą nakties metu. Atramos tašku šiuo atveju tampa iniciatyvos #MYSANCTIONS pasiūlytų sankcijų sąrašas, kurių laikytis verslo atstovai skatinami pakviesti savo darbuotojus, kolegas, partnerius.

Iniciatyvai #MYSANCTIONS susibūrė tarptautinės žiniasklaidos, komunikacijos, reklamos kompanijos, visuomeninės organizacijos. Pasitelkus energetikos ekspertus, sudarytas 19 „asmeninių sankcijų“ Rusijai sąrašas – nuo šildymo namuose sumažinimo iki kelionių asmeniniais automobiliais ribojimo. Iniciatyvos tikslas – skleisti žinią apie lengvai prieinamas ir įgyvendinamas sankcijas Rusijai. Lietuvoje pirmaisiais ir pagrindiniais šios iniciatyvos partneriais tapo „TV3“ žiniasklaidos grupė.

„Aktyviai prisidedame informuodami visuomenę apie Rusijos karo mašinos veiksmus. O dabar, kartu su tarptautiniais partneriais, kviečiame verslo bendruomenę pasipriešinimą Rusijai įprasminti ir įprastose verslų veiklose. Gal darbuotojai sutiktų sumažinti šildymo temperatūrą 1 laipsniu? Ar mūsų biurai apšviesti ištisą parą ir kondicionieriai veikia pilnu pajėgumu naktimis, kai net nieko nėra? Pakeisdami tam tikrus, kad ir mažus dalykus, galime kasdien reikšmingai prisidėti silpninant Rusijos ekonominius pajėgumus. Jei negalime atsisakyti tam tikrų paslaugų, galime bent sumažinti jų naudojimą. Tuo pačiu tai puiki paskata, įgyvendinti tvaraus verslo įrankius ir siekti darnos su aplinka“, – dalinasi TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

LVK, subūrusi dvidešimt šešias verslo asociacijas ir 3,5 tūkst. įmonių, kartu su TV3 žiniasklaidos grupe skatina Lietuvoje veikiančias organizacijas palaikyti #MYSANCTIONS iniciatyvą ir tokiu būdu prisidėti prie sankcijų Rusijai įgyvendinimo.

Iniciatyva #MYSANCTIONS kviečia:

  1. Sumažinti greitį keliuose bent 10 km/val.
  2. Mažinti verslo kelionių skaičių, kai tai yra įmanoma
  3. Bent savaitei atsisakyti naudojimosi automobiliu
  4. Išjungti automobilio variklį sustojus ilgiau nei minutę
  5. Sumažinti šildymo temperatūrą namuose ar biure
  6. Sumažinti slėgį padangose
  7. Rinktis vietinius ir organiškus produktus
  8. Trumpiau maudytis duše
  9. Rečiau ar trumpiau naudoti elektros prietaisus
  10. Skalbti tik visiškai užpildžius skalbimo mašinos būgną
  11. Dirbti iš namų, kai tai yra įmanoma
  12. Užvirti mažiau vandens gaminant maistą
  13. Mažinti kondicionieriaus naudojimą
  14. Verčiau atsidaryti langą nei naudotis kondicionavimo Sistema automobilyje
  15. Mažiau lyginti drabužius
  16. Lipti laiptais, o ne naudotis liftu
  17. Naudoti karštą vandenį tik tuomet, kai tai yra būtina
  18. Rinktis kelionę traukiniu vietoje lėktuvo
  19. Naudoti LED apšvietimą

Daugiau informacijos apie iniciatyvą #MYSANCTIONS: https://www.mysanctions.com/#imposeyoursanctions

Panašūs įrašai